Onze school

O.B.S De Wjukslach ( Fries voor wiek/vleugelslag) is een reguliere middelgrote basisschool in Langezwaag. We zijn de enige basisschool in het dorp.

Onze school biedt een goede en veilige sfeer en stimuleert een ieder een positief zelfbeeld te ontwikkelen. We bevorderen de zelfstandigheid van de kinderen en signaleren tijdig wanneer kinderen extra zorg nodig hebben.

Voor onze school gelden: respect, openheid, zelfstandigheid, verantwoordelijk en betrokkenheid als centrale waarden. Deze waarden zijn dan ook in ons dagelijks handelen terug te vinden.

We willen dat leerlingen zich in een uitdagende leeromgeving ontwikkelen tot kinderen met een reëel zelfbeeld met een bepaalde mate van zelfstandigheid en sociaal emotioneel evenwichtig.

Op De Wjukslach werkt een team met passie voor onderwijs en ouders zijn actief betrokken bij het totale onderwijs gebeuren.