Basisscholen sluiten cultuureducatieproject af

GORREDIJK – Leerlingen van acht basisscholen in Opsterland leren vanaf begin september door middel van cultuureducatie over natuur, techniek en wetenschap. Dit initiatief van Ateliers Majeur wordt in de week van 23 november afgesloten met verschillende presentaties op de deelnemende scholen.

De leerlingen zijn onder leiding van kunstvakdocenten vanuit verschillende disciplines (animatie, beeldende kunsten, dans, muziek, toneel) onderzoekend aan het werk. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe kleuren zijn opgebouwd. En onderzoeken ze welke kleurstoffen er in de tijd van Pieter Breugel (middeleeuwen) werden gebruikt. De kunstvakdocenten komen wekelijks op de scholen en werken vanaf september tot eind november met alle leerlingen, van groep 1 tot en met 8.

De onderwerpen variëren en gaan van het heelal, het bedenken van dingen, construeren, via duurzaamheid, robots, afvalverwerking tot robots en andere toekomstmuziek. Leerlingen van de volgende scholen doen natuur, techniek en wetenschap in dit kunst educatieve onderzoekend leren traject: It Ambyld Terwispel; De Flecht Lippenhuizen; De Paedwizer Beetsterzwaag; Votum Nostrum Wijnjewoude; Eben Haezer Ureterp; De Wjukslach Langezwaag; De Flambou Gorredijk en De Arke Nij Beets.

 

Artikel is geplaatst door Redactie Digitaal op 16-11-2015 - 17:23

Bron: www.dewoudklank.nl